Mette-Marit. Foto: Wikimedia Commons

Har Mette-Marit vært utro?

Har Mette-Marit vært utro?

 

Nyere rykter skal ha det til at Mette-Marit, kronprinsessen av Norge, har vært utro. Det er ikke første gangen Mette-Marit er i hardt vær – men det er ikke første gangen at rykter vedrørende henne og påstått utroskap går ‘virale’ i sosiale medier heller.

 

Problemet med rykter er at de stort sett inneholder et stort snev av løgner, som nok også er tilfelle denne gangen. Folk med skadefryd i øynene poster på facebook, twitter, blogspot og lignende – og legger til det de har ‘hørt’.

 

Nedverdigende ord som ‘sørlandsporten’ og lignende brukes hyppig etterhvert som folk ønsker å legge til sitt touch på verket.

En slags stadig voksende sirkel av hviskeleken, og problemet ligger der…

 

– Det er for mange kokker på kjøkkenet.

 

Og mange av de som er på kjøkkenet har heller ikke rett til å kalle seg kokker. De fleste av dem ville brent ‘grændissen’. Troll. Der har vi et ord som beskriver de verste ‘hyperne’. Et ‘troll’ for de som ikke vet det, er en person som sitter hjemme på datamaskinen og skriver provokative innlegg på forum og nettsteder med kun den hensikt å skape mest mulig konflikt og splid.

 

'Har Mette-Marit vært utro?' Foto: Wikimedia Commons
‘Har Mette-Marit vært utro?’ Foto: Wikimedia Commons

 

La oss heller vente og se hva som blir sagt i media etterhvert før vi legger all skyld på Kronprinsessen og velter halve kongeriket. Kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon har jo ingen mulighet for å avvæpne slike rykter på egen hånd – noe som kanskje kunne skapt klarhet på et tidligere stadie før det hele spant ut av kontroll. Vi avventer en offentlig uttalelse (hvis den noengang kommer). Slottet gikk tidligere i år ut og kritiserte Se og Hør for måten de offentliggjorde private bilder av kongefamilien, og deres påstått ekstremt høye pengebruk, blant annet under en luksusreise til St. Bart’s i Karibien.

 

Her er noen av de mest populære ryktene i sosiale medier akkurat nå…

  • – “Mette-Marit har vært på rehab for rusmisbruk – det var slettes ingen operasjon for nakkeprolaps. Det var en cover historie.”

Dette ryktet kan ikke ha mye hold i seg (kan det?). Ja, Mette-Marit har innrømmet en tidligere forhistorie med rusbruk og festing, men i de siste måneder har hun gjort en glimrende figur i media og i en rekke veldedighetssaker. Onde tunger vil ha det til at hun sniffet i seg linjer med kokain for å slippe unna stresset, og at det ble så ille at hun måtte på rehabilitering for rusavhengighet – og at operasjonen for nakkeprolaps ved Rikshospitalet 15.november 2013 ikke tok sted, men ble brukt som et skalkeskjul for videre sykemelding og isolasjon.

 

– Tullball…

Hvis dette skulle vise seg å være sant, ville det til de grader være et hån mot offentligheten og misbruk av den 4:e statsmakten. Tiden vil gi svar, men er dette egentlig svar som vi har noe med? Utroskap og skilsmisser er dagligdags i vårt moderne samfunn, uten at det skal legges ut i det offentlige av den grunn. Har vi noe mer rett å snoke i kongefamiliens skitne sokker – enn vi har med naboens?

 

  • – “Mette-Marit har vært utro med Reitan – nærmere bestemt sin personlige rådgiver Ole Edvard Wold-Reitan…”

Reitan som det er snakk om her, er ikke Rema 1000 Reitan, men hennes rådgiver Ole Edvard Wold-Reitan. Dette er en person som følger henne gjennom store deler av dagen, og har en viktig rolle i livet hennes – blant annet når det kommer til organisering og strukturering av dagens gjøremål. 47-åringen var tidligere studiekamerat av Mette-Marit ved BI, og også kjent som faren til de mye omtalte Indiske surrogatbarna, som kronprinsessen hjalp i fjor, da hun reiste til India. Reitan blir av Side2 beskrevet som en person i hennes aller nærmeste krets. Han ble i 2013 forfremmet til kronprinsessen’s personlige rådgiver.

 

Mette-Marit i Stockholm, 2010. Foto: Wikimedia Commons
Mette-Marit i Stockholm, 2010. Foto: Wikimedia Commons

 

La oss ikke glemme at dette er en personlig affære. Selv om de er en viktig del av vår kjære kongefamilie, så gjør ikke dette dem noe mindre menneskelige.

Så legg ned din virtuelle stridsøks, ikke bidra til flere ledd i denne hviskeleken om at Mette-Marit har vært utro. La oss holde oss for gode for skadefryd. Hvis dette er det eneste du har å glede deg over i hverdagen, andres ulykke, er det bare tragikomisk..

 

For å understreke deres menneskelighet har jeg valgt å legge til tre videoer – en der Kronprins Haakon frikjører ned Gaustatoppen i forbindelse med VM i telemark 2013, en annen fra Kronprinsparets bryllup og en tredje der Dronning Sonja og Kronprinsessen besøker Adampour-familien på Grünerløkka i Oslo. Besøket var et ledd i Antirasistisk senters kampanje ‘Tea Time’.

 

Kronprins Haakon frikjøring på Gaustatoppen 2011 – youtube ski:

 

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit giftet seg 25.august 2001:

Tea time på Grünerløkka:

 

– Hvis du har noe å si kan du finne oss på facebook eller vårt forum.

 

– Kommenter gjerne denne artikkelen her “Har Mette-Marit vært utro?” (FORUM diskusjonstråd)

– Les også: “Rykter: Skal Mette Marit og Haakon skilles grunnet kokain og utroskap?”

 

– Hvis du har sansen for kongelige skandaler, da anbefaler vi A Treasury of Royal Scandals: The Shocking True Stories History’s Wickedest, Weirdest, Most Wanton Kings, Queens, Tsars, Popes, and Emperors, som inneholder utrolig mange gode skandalehistorier.

 

Video’er: Youtube.com Bilder: Wikimedia Commons –

 

 

 

Reklame: